top of page

Mali İşler Müdürü Dediğin Asık Suratlı Olur!!!

Mesleğimi icra ettiğim tüm iş hayatım boyunca , yolumun geçtiği firmalarda karşılaştığım insanların ortak yorumu "Tanıdığımız hiç bir Muhasebe veya Finans Müdürüne benzemiyorsunuz. Bu meslekte olup da bu kadar iletişim yönü kuvvetli ve güler yüzlü bir yönetici görmedik. Bambaşka mesleklere yönelmelisiniz. Enerjinizi, yönetim şeklinizi ve bunların getirdiği başarıyı diğer alanlara da taşımalısınız" şeklinde veya benzeri şekilde oldu.


Duyduğumda gülüp geçtiğin ve sadece iltifat olarak aldığım bu söylemleri, yıllar sonra beni herhangi bir oluşuma götürecek sözler olarak düşünmemiştim. Ancak bugün geldiğim noktada , yaklaşık 30 yılımı verdiğim bu meslekte alt kadromdaki veya yatay pozisyondaki yönetici diğer arkadaşlarımı düşününce mutsuzluklarını ve sevmedikleri iş haline dönüşen mesleki bıkkınlıklarını çok daha iyi anlayabiliyorum.


Mesleğe ilk atıldığım acemi yıllarımda hissetmeye başladığım bu mutsuzluk ve bıkkınlık halini fark ettiğimde ya bu meslekten vazgeçecek yada kendim olarak yola devam edecektim. Vazgeçmek çok da bana göre bir meziyet olmadığından, kendim olarak mesleğe yola devam etmek kararı aldım.


Başarıyı yaşamaya başladığım kısa bir süre sonrasında ve yönetici kadrosunda mesleğime devam ettiğimde, artık kendi ekibim içinde işini severek yapmayan hiç bir personel olmaması öncelikli hedefimdi. Sonrasında oluşan saygı ve sevgi kaçınılmaz mesleki başarıyı getiriyordu. Çünkü bilgi sonradan edinebilen bir kaynaktı, ama aynı zamanda keyifle yapılan işler, başarıya giden yolu hızlandırıyordu.


Hepimizin bildiği gibi "insan sevdiği işte başarılı olur".


Tecrübe ettiğim ve sizlere aktarmak istediğim bir çok konu var, Dolu dolu geçen mesleki yıllarımın içinde şirket değişimleri sırasında karşılaştığım ve tanışma mutluluğuna eriştiğim muhteşem insanlardan vereceğim örneklerde aynı şekilde sizlere ışık tutacaktır.


Başarılı bir yönetici olmak meşakkatli bir iş tabi ki, ama hayatı ne kadar severseniz ve ekibinize bu enerjiyi yansıtırsanız yolun 4/3 ünü almış olursunuz.


Gülümsemek ve empati kurmak başarısızlık değildir, bunu anlamak gerekiyor artık:)


Sevgilerimle,

MY





44 görüntüleme0 yorum
bottom of page